Abrikozentaart

voor 8 punten

    • deeg:
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 100 g basterdsuiker
  • 100 g koude boter, in 8 stukken
  • 200 g bloem
    • vulling:
  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 100 g gemalen amandelen
  • 10 cl slagroom
  • 10 à 12 verse abrikozen

doe de ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine (geen blender) en draai tot het een bal begint te vormen.
Verdeel het deeg in een taartvorm van 22 of 24 cm doorsnee en maak een klein randje.
Zet de vorm een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven op 180 °C.
Klop de eieren met de suiker, de gemalen amandelen en de room glad.
Verdeel het mengsel over de taart.
Verwijder de pitten van de abrikozen en snijd ze in schijfjes.
Verdeel die over het mengsel en bak de taart tot hij mooi goudbruin kleurt, in circa 30 minuten.

Bron: Onno Kleyn

Terug