voor 16 porties
|
|
Smelt voor het kruimeldeeg 200 gram boter.
Meng 350 gram bloem, 150 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker in een kom.
Voeg 1 ei toe aan de boter.
Kneed het bloemmengsel en het botermengsel met de deeghaken van een handmixer tot een kruimeldeeg.
Vet een springvorm (26 cm Ø) in met boter en verdeel de helft van het kruimeldeeg over de bodem, druk aan en zet in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Klop voor de vulling de roomkaas, de crème fraîche, 150 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker met de handmixer glad.
Roer er, een voor een, 4 eieren door.
Verdeel het roommengsel over de deegbodem in de springvorm.
Bak ca. 40 minuten onder in de oven.
Roer de abrikozenjam door.
Neem de taart uit de oven en verdeel de abrikozenjam eroverheen.
Verdeel het overige kruimeldeeg er losjes overheen.
Bak op gelijke temperatuur ca. 30 minuten verder.
Laat afkoelen en bestrooi met de poedersuiker.
Serveersuggesties
Lekker met slagroom.