voor 20 porties
|
|
Kneed 280 g boter, 280 g suiker, 1 snuifje zout en vanillesuiker, 2 eieren en bloem met de deeghaak van de handmixer tot een soepel deeg.
Wikkel in folie en zet 1 uur in de koelkast.
Druk het deeg op een ingevette bakplaat (40 x 30 cm) met licht met bloem bestoven handen gelijkmatig in de hoeken.
Prik verschillende keren met een vork.
Voorbakken in de hete oven op 180 °C (heteluchtoven 160 °C) op het laagste rek gedurende 18 à 20 minuten.
Pureer de abrikozen met het vruchtvlees fijn in een hoge kom.
Smelt 120 g boter.
Rasp de schil van de limoen dun en pers er 3 eetlepels sap uit.
Klop 4 eieren, 250 g suiker en 1 snuifje zout met de kloppers van een handmixer gedurende 5 minuten tot een dik en romig mengsel.
Roer de kwark, limoenschil, limoensap, custardpoeder, griesmeel en bakpoeder erdoor.
Roer ten slotte kort de gesmolten boter erdoor.
Giet het mengsel op de voorgebakken bodem.
Verdeel het abrikozenmengsel over de taart met een lepel.
Gebruik een houten prikker om stippen in het kwarkmengsel te maken.
Bak in de oven zoals hierboven beschreven gedurende 40 à 45 minuten.
Laat afkoelen en serveer bestrooid met poedersuiker.