|
|
Verkruimel de volkorenkoekjes.
Dat kan in een keukenmachien.
Dat kan in een plastic zak door er met de vuisten op te meppen en te "kneden".
(Let op dat de zak niet scheurt.)
Meng de kruimels met de gesmolten boter.
Bekleed een springvorm van binnen met wat bakpapier, ook de rand, (evt. met wat boter vastplakken).
Verspreid het over de bodem van de springvorm en druk aan.
Niet keihard aandrukken, maar ehm . . . goed aandrukken.
Zet in de koelkast.
Neem een uurtje pauze. Ga wat anders doen. Straks verder.
Klief de vanillestok in de lengte door.
Schraap – met de niet-snijkant van het mes – het merg eruit en doe dat bij de eigelen.
Mix dat met de suiker zodat het mooi luchtig wordt.
Meng door de mascarpone, zodat dit een beetje gelige pudding is (bij oersuiker: eerder bruingeel of beige).
Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop ze met een garde stijf.
(Een snufje zout erdoor mag.)
Spatel de eiwit door de mascarpone.
Neem de springvorm uit de koelkast en spreid de mascarponevulling over de koekbodem.
Drapeer de aardbeiplakjes erop/erover.
![]() |
![]() |
Zet het geheel terug in de koelkast.
De grap is, je snapt 'm al, dat de boter in de koekkruimels opstijft en dat de mascarpone ook weer steviger wordt.
Bron: BBC Food, Nigel Slater
Gepubliceerd door: MergenMetz