Aardbeiencrumble met basilicum

aardbeiencrumble_basilicum (3K)

  • 125 g bloem
  • 80 g boter
  • 100 g suiker
  • snufje zout
  • 10 blaadjes basilicum
  • 500 g aardbeien
  • 2 eetl. poedersuiker
  • optioneel: vanille-ijs

Verwarm de oven op 180 °C.
Meng de boter, suiker, bloem en zout in de keukenmachine tot een kruimeldeeg.
Verdeel over een ovenschaal waarin je een stuk bakpapier hebt gelegd.
Bak het deeg 10 minuten in de oven, tot het net begint te kleuren.
Snij de basilicumblaadjes aan dunne reepjes.
Snij de aardbeien in stukken en meng ze met de poedersuiker en de basilicum.
Verdeel over één grotere of 4 kleinere ovenschaaltjes.
Verkruimel het gebakken deeg daarover en zet 10 minuten in de oven – niet langer.
Serveer.

Nog lekkerder: een bol vanille-ijs erbij.

Bron: Onno Kleyn

Terug