Aardappeltaart met kaas en kervel

  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild, in blokjes (ca. 1 cm)
  • zout & witte peper
  • 3 eetl. kervel, fijngehakt
  • 75 à 100 g geraspte (jong)belegen kaas
  • 3 eieren
  • 2 eetl. melk
  • 3 à 4 eetl. droog kruim van witbrood
  • ca. 30 g boter

Zet de aardappelblokjes op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd.
Laat de blokjes 5 minuten koken.
Stort ze op een zeef of in een vergiet en laat ze uitlekken, opdrogen en afkoelen.
Schep in een kom aardappelblokjes, geraspte kaas en kervel luchtig door elkaar.
Strooi er een beetje peper over.
Roer in een kommetje eieren en melk los.
Voeg wat zout & peper toe.
Beboter een ovenvaste schaal (quichevorm).
Schep het aardappelmengsel in de schaal.
Verdeel het zo gelijkmatig mogelijk over de bodem van de schaal.
Schenk het eiermengsel er over en bestrooi alles met het broodkruim.
Leg er hier en daar een flintertje boter op.
Plaats de schaal op het rooster iets onder het midden in de tot 220 °C voorverwarmde oven.
Zodra er een fraai goudbruin korstje op het gerecht verschijnt, kan de schaal uit de oven.

Bron: Taartrecepten
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug