Aalbessen kruimeltaart

Aalbessen kruimeltaart

voor 12 porties

  • 1 zakje vanillepuddingpoeder
  • ½ l melk
  • 70 g suiker
  • 600 g aalbessen
  • 500 g kwark, 20 %
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 400 g bloem
  • 2 eieren
  • 175 g boter, in stukjes
  • 100 g suiker
  • 1 snufje bakpoeder
  • 200 g bloem
  • 150 g koude boter
  • 150 g suiker
  • 1 theel. kaneel

Kook een vanillepudding van het puddingpoeder, melk en suiker en laat afkoelen.
Roer vaak, zodat er geen vel ontstaat.
Maak dan het deeg klaar.
Zeef de bloem in een kom, voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed alles met de hand (het is makkelijker met behulp van een deegkaart).
Spreid het deeg uit op een ingevette bakplaat.
Verwijder dan de steeltjes van de bessen.
Kneed dan alle kruimel ingrediënten samen in een kom en verkruimel tussen je handen.
Zodra de vla is afgekoeld, bereid je de taarttopping.
Meng hiervoor de kwark en de vanillesuiker in een kom en voeg de vla toe.
Meng alles door elkaar en verdeel het over het deeg.
Strooi er vervolgens de krenten royaal overheen en verdeel het kruimeldeeg erover als bovenste laag.
Bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ongeveer 50 minuten.

Bron: kraut &rüben

Terug