Rijstpap met havermout en vanillepudding

Rijstpap met havermout en vanillepudding

  • 125 g dessertrijst
  • 1 l melk
  • 1 soepl. safraandraadjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 soepl. fijne witte suiker
  • 2 soepl. vanillepudding
  • 4 soepl. havermoutvlokken
  • snuifje zout

Kook de rijst in ruim water +/- 5 minuten.
Giet af.
Melk aan de kook brengen (houd 5 soeplepels melk aan de kant hier wordt de pudding poeder in opgelost) met de suiker, saffraan en snuifje zout.
Voeg de rijst en havermout toe, laat op een zacht vuur sudderen.
De laatste 3 minuten de opgeloste puddingpoeder toevoegen.
Verdeel de rijstpap in schaaltjes en laat afkoelen.
Serveer zeer fris.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug