Zuringpesto

Zuringpesto

  • 75 g zuring, blad gestript van de nerf/steel
  • 15 g peterselie
  • 50 g pistachenoten (zonder dop)
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geplet
  • 1 theel. ciderazijn
  • ¼ theel. zout
  • ½ theel. ahornsiroop
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. zonnebloemolie

Doe alles in een keukenmachine of een beker en gebruik een staafmixer.
Huppekee, de pesto is klaar.

Zuringpesto
Zuringpesto

Wij hebben overigens de stelen van de zuring gewoon gebruikt, maar bij ouder blad kan dit wat draderig zijn.

Opmerkingen
Pas heel goed op met de hoeveelheid ahornsiroop. Laat eventueel gewoon weg en proef eerst alvorens te besluiten er wel of niet bij te doen.
Ciderazijn. Mag appelazijn ook? Of heel goede wijnazijn? Natuurlijk mag dat. In 2017 gebruikten we Banyuls witte wijnazijn.
In 2017 hadden we twee hele dikke tenen knoflook, dat was kantje boord.

Bron: Ottolenghi
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug