Zomerse wraps met geroosterde reepjes kalkoen en Orientaalse kruiden

wraps_kalkoen (13K)

  • 400 g kalkoenfilet in reepjes gesneden
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 snufje komijn
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 2 eetl. zoete chilisaus
  • 1 theel. verse koriander
  • 8 kant en klare wraps of zelfgebakken pannenkoekjes

Kruid de kalkoenreepjes met paprikapoeder, chilipoeder, komijn, peper en zout.
Besprenkel het vlees met de helft van de olie en meng het goed door elkaar.
Dek het vlees af en laat de marinade ca. 10 minuten intrekken.
Verhit de overige olie en bak hierin op hoog vuur de kalkoenreepjes krokant en gaar.
Bak de kalkoenreepjes niet met teveel reepjes in een pan, bak ze desnoods in twee keer.
Bak op het eind de knoflook en uiringen mee.
Voeg vervolgens de chilisaus toe en laat dit even smoren.
Verwarm de wraps of pannenkoekjes in de oven of magnetron.
Beleg de wraps in het midden met de vulling en bestrooi ze met de verse koriander.
Rol de wraps op en steek ze vast met een prikker.
Ga door tot alle wraps gevuld zijn.
Leg de wraps op een ovenplateau en plaats ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Serveer direct.

Wijnadvies
Rosado Castillo de Moral, Spanje

Succestip
Bestrooi de wraps voordat ze de oven in gaan met geraspte kaas en amandelen.

Bron: Spar Succes recepten

Terug