Zelfgemaakte hummus

Zelfgemaakte hummus

voor een schaaltje

  • 1 blik kikkererwten,
    uitgelekt (vocht bewaren)
  • ¼ kopje vocht uit het blik
  • 3 tot 5 eetl. citroensap,
    eventueel iets extra als je daarvan houdt
  • 3 eetl. tahin (pasta van sesamzaad,
    verkrijgbaar in natuurwinkel)
  • 2 tenen knoflook
    (als je de tijd hebt geroosterd in de oven, maar kan ook rauw)
  • 3 eetl. olijfolie
  • snuf zeezout, peper
  • 1 theel. komijnpoeder
  • eventueel, voor als je van pittig houdt,
    kun je er wat rode chili of cayennepeper bij doen

Doe alle ingrediƫnten behalve het vocht uit het blik in de blender en mix het een paar minuten.
Kijk dan naar de substantie en beslis of er nog wat vocht bij moet.
Proef vervolgens en breng op smaak met zout, peper en kruiden.

Opmerking
Je kunt het in een afgesloten pot circa 3 dagen in de koelkast bewaren.

Bron: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug