Zalmspread

  • 300 g verse zalmfilet
  • 1 visbouillonblokje
  • 40 g zachte boter
  • 2 eetl. koriander, alleen de blaadjes
  • 2 eetl. lichte sojasaus
  • 1 theel. gembersiroop
  • mespunt gemberpoeder
  • limoensap
  • zout & peper
  • komkommer in plakjes, toast of canape's

Breng een halve liter water met het bouillonblokje aan de kook.
Leg de zalm erin en laat 5 minuten zachtjes koken.
Doe het vuur uit en laat de zalm in de bouillon afkoelen, laat uitlekken.
Pureer de ingrediënten in de keukenmachine en breng op smaak met peper, zout en limoensap.
Doe het mengsel over in een (wegwerp)spuitzak of plastic zakje en leg het in de koelkast.
Spuit een toefje op de komkommerplakjes of smeer het dik op toastjes of canapé's.
Als je canapé's of komkommer gebruikt kun je ze van tevoren klaarmaken, toast wordt zacht.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug