Zalmquiches met room, kruiden en tuinkers

  • 100 g bloem plus bloem voor uitrollen
  • 1 blikje zalm van ca. 200 g
  • 50 g boter plus boter voor invetten
  • 10 cl slagroom
  • 1 eetl. tomatenketchup
  • 2 eetl. gesnipperde bieslook
  • 1 ei
  • zout
  • peper
  • ½ bosje water-/of tuinkers

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de bloem, een mespuntje zout, de boter en 2 eetlepels ijskoud water in een keukenmachine en laat 10 - 15 seconden draaien tot de massa korrelig is.
Druk het deeg tot een samenhangende bal en laat die, afgedekt in de koelkast, ca. 30 minuten rusten.
Giet intussen de zalm af, verwijder de graatjes en velletjes en prak fijn.
Klop het ei los met slagroom en tomatenketchup.
Roer de zalm en 1 eetlepel bieslook door het eimengsel en breng het geheel op smaak met zout & peper.
Verdeel het deeg in 4 porties en rol die, op een met bloem bestoven werkblad, uit tot rondjes van ca. 13 cm en bekleed hiermee 4 ingevette taartvormpjes van ca. 10 cm doorsneden.
Prik met een vorm gaatjes in de deegbodempjes.
Schep de vulling in de vormpjes en bak de quiches in het midden van de voorverwarmde oven in 20 minuten.

Bron: De Wassende Maan

Terug