Yakitori slawraps

Yakitori slawraps

  • 4 kipfilets
  • 1 kropsla
  • 1 nashipeer citroen
  • 200 g kimchi
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. honing
  • 1 lente-ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 bosje koriander

Snijd de knoflook en de gember fijn en de kipfilet in blokjes.
Doe de sojasaus, honing, knoflook, gember en sesamolie samen in een kom en meng dit goed door elkaar.
Giet de helft van de saus over in een schaaltje.
Voeg de in blokjes gesneden kipfilets toe aan de overgebleven helft saus: dek af en laat deze twee uur marineren, of een nacht als je de tijd hebt.
Snijd tegen de tijd van bereiding de peer in reepjes, de lente-ui in plakjes en de koriander grof.
Haal de slabladeren los van elkaar.
Bak in een grote pan, op hoog vuur, de gemarineerde kip vijf tot tien minuten tot hij volledig gaar is.
Serveer alle ingrediƫnten apart zodat je jouw eigen wrap kan maken: een blaadje sla, wat kip, peer, kimchi, lente-ui en wat verse koriander.
Nog niet eerder van kimchi gehoord?
Dit kun je bij de biologische supermarkt of toko kopen.
Je kunt het ook vervangen door zuurkool met een beetje pittige chilisaus.
Of zelf maken.

Bron: Verse oogst

Terug