voor 10 personen
|
|
Snijd de wortels in gelijke stukken met een dikte van ongeveer 1 centimeter.
Zet een steelpannetje op middelhoog vuur, voeg hier een druppeltje olijfolie aan toe en voeg wat zout toe aan het water.
Door het zout in het water garen de wortels sneller en krijgen ze een diepere smaak.
Na 8 minuten koken / blancheren giet je ze af en laat ze even uitdampen.
Liever langer dan te kort anders komt er teveel water in je spread.
Doe de uitgedampte wortels in een bak en voeg de (zelf geraspte) Parmezaan, citroenzest en citroensap toe.
Pak de staafmixer en mix kort totdat het de gewenste dikte en structuur heeft gekregen, Het hoeft geen zachte mousse te worden.
Verdeel als laatste nog een klein beetje van de pittige variant (rood-oranje), citroenzeste én eventueel wat Parmezaanse kaas over je spread!
Bron: Jadis Schreuder van The Lemon Kitchen, ambassadeur van Ekoplaza
Gepubliceerd door: Ekoplaza