|
|
Start met het wassen van de witte bonen en week ze 8 tot 12 uur in ruim koud water.
Doe dit bijvoorbeeld een avond van tevoren.
Nadat de bonen zijn geweekt, kook je de bonen, in schoon water, zonder zout, in 40 à 45 minuten gaar.
Laat ze uitlekken en bewaar een grote mok van het kookvocht.
Dit heb je straks nodig.
Pel dan de uien en snijd ze in kwarten.
Snij elke kwart vervolgens in dunne plakjes.
Hak de knoflook fijn.
Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
Strooi de kurkuma erover en schep goed door.
Laat de ui, op zacht vuur in 20 minuten gaar bakken, terwijl je ze regelmatig omschept.
Pureer de bonen nu met 6 eetlepels kookvocht, de gedroogde oregano en 1 afgestreken theelepel zout in de keukenmachine tot een (fijne puree).
Ris de blaadjes van het takje tijm.
Schep de uien door de puree samen met 1 eetlepel olie en de tijmblaadjes.
Voeg zo nodig nog wat extra kookvocht toe om er een smeuïge puree van te maken.
Breng tot slot op smaak met zout en peper en serveer.
Lekker met een vegetarische burger of een tartaartje en een frisse salade.