Wintergroentengratin

Wintergroentengratin

  • 1 kleine knolselder
  • 1 raap
  • 250 g pastinaak
  • ½ l halfvolle melk
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • 3 takjes tijm
  • 100 g geraspte kaas

Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Maak de groenten schoon.
Schil en snijd ze in plakjes van 2 à 3 mm met een scherp mes of mandoline.
Breng de melk met een snuifje zout, knoflook en takjes tijm tegen de kook.
Voeg de groenten toe.
Voeg een beetje melk toe als de groenten niet helemaal bedekt zijn.
Kook de groenten in enkele minuten net beetgaar.
Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan en verdeel in laagjes over een ingevette ovenschaal.
Schenk er tussendoor steeds een beetje melk bij.
Bestrooi met kaas en peper naar smaak.
Bak de wintergratin in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.

Bron: De Wassende Maan

Terug