Walnoten-paprikaspread

  • 2 rode paprika’s
  • 150 g gepelde walnoten
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 50 g feta, in stukjes
  • scheutje olijfolie
  • snufje chilipoeder
  • 2 à 3 eetl. granaatappelstroop (Turkse winkel)
  • citroensap

Een Syrische meza: muhamarra, spread van walnoten, paprika en granaatappelstroop.
Blaker de paprika’s in de oven op een graad of 200 tot ze zwart geblakerd zijn.
Draai ze tussentijds een paar keer om; het duurt wel een klein half uur.
Laat ze in een afgesloten plastic zak afkoelen.
Trek er daarna het vel af, verwijder zaadlijsten en snijd het zacht vlees klein.
Maal de walnoten met de knoflook fijn in de keukenmachine.
Voeg de paprika’s, feta en wat olijfolie toe en draai kort tot smeuïg.
Breng op smaak met zout, chili, granaatappelstroop en misschien wat citroensap.
Eet met brood.

Bron: Onno Kleyn

Terug