Voorjaarsgroenten

voorjaarsgroenten (2K)

  • 500 g witte asperges
  • 3 eetl. roomboter
  • 100 g peulen, schoongemaakt
  • 300 g tuinboontjes (ca. 1,5 kg ongedopte tuinbonen)
  • 2 eetl. fijngehakte munt

Schil de asperges met een dunschiller, van vlak onder het kopje naar beneden, snijd de houtachtige uiteinden eraf ( ongeveer 2 cm).
Kook de asperges in een grote pan met water, wat zout en 1 eetlepel boter in ca 15 minuten.
Dat test je door met een keukentang een asperge uit de pan te nemen:
Buigt deze licht door, dan is de groenten gaar.
Giet ze af.
Breng intussen in een steelpan ruim water met wat zout aan de kook.
Kook de peulen 1 minuut en schep ze dan met een schuimspaan op een bord.
Doe hetzelfde met de tuinbonen.
Giet het water uit de pan.
Smelt op laag vuur de resterende en voeg de munt toe.
Schep vervolgens de peulen en tuinbonen erdoor met wat zout en versgemalen peper.
Leg de asperges op een warme serveerschaal, schep de bonen met muntboter erover en serveer direct.

Bron: Bert Allers
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug