Vlammende pepersaus

Vlammende pepersaus

  • 3 madame jeanette pepertjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 cm gember
  • 15 g basilicum
  • 1 eetl. olie
  • 2 theel. suiker
  • 250 g trostomaten

Maak de pepers schoon en snijd ze fijn.
Pel en snipper de knoflook en de ui.
Maak de tomaten schoon en snijd ze in stukjes.
Schil de gember en hak het vruchtvlees heel fijn.
Hak de basilicum grof.
Verhit de olie en voeg de fijngesneden pepers, knoflook, ui, tomaten en gember toe.
Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
Roer de suiker erdoor en laat nog 1 minuut zachtjes koken.
Pureer het mengsel van het vuur af met de staafmixer fijn.
Doe de saus over in een schaaltje en garneer met wat basilicum.

Opmerking
Lekker bij Oosterse gerechten!

Bron: Verse oogst

Terug