Visballetjes met sweet-chilikoriandersaus

visballetjes (2K)

  • 200 g koolvisfilet
  • 3 eetl. fijngehakte koriander
  • 2 theel. citroensap
  • 2 eetl. maizena
  • 1 eetl. sambal tjampoer
  • wokolie
  • 1½ dl sweet Chilisaus

Maal de koolvis in een foodprocessor zeer fijn.
Maal er op het laatst heel kort ⅔ van de koriander, het citroensap, de maizena en de sambal door.
Rol kleine gladde balletjes van het vismengsel.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een flinke scheut olie toe en roerbak de visballetjes voorzichtig in 2 porties bruin.
Laten uitlekken op keukenpapier.
Meng ondertussen de sweet Chilisaus met de rest van de koriander.
Schep de visballetjes op een schaal en geef er de sweet-chilikoriandersaus en eventueel wat cocktailprikkers apart bij.

Lekker anders kan ook

Vervang de helft van de koolvis door gepelde rauwe garnalen.
Voeg de garnalen pas met de koriander toe.
Vervang de sambal door een halve eetlepel sojasaus of ketjap asin.

Bron: Conimex

Terug