Uienjam met paprika

voor 3 potten

  • 165 g schoongemaakte paprika (rood, groen en/of geel)
  • 660 g schoongemaakte ui
  • 10 cl water
  • 2 theel. Italiaanse keukenkruiden
  • 1 afgestreken theel. peper
  • 1 kg geleisuiker

Snijd de paprika in kleine stukjes en de ui in ringen.
Breng de paprika met de ui en het water in een grote pan aan de kook en laat dit ± 5 minuten zachtjes koken.
Roer er de kruiden, de peper en de geleisuiker door, breng het mengsel al roerend opnieuw aan de kook en laat het 4 minuten flink koken.
Schenk de jam in (met heet water en soda) schoongemaakte potten, sluit de potten direct (leg tussen het deksel en de pot een in alcohol gedrenkt stukje huishoudfolie) en laat ze op hun kop afkoelen.

Opmerking
Deze 'hartige' jam is lekker op brood met kaas of ham en door de jus van bijvoorbeeld varkenslapjes.
De jam is maximaal 12 maanden houdbaar.

Bron: Astrid Veltman

Terug