Tzatziki met paprika en prei

voor 2 personen

  • ½ komkommer
  • 1 stukje prei van 10 cm
  • ½ rode paprika
  • zout
  • 1 teentje knoflook
  • ⅛ l yoghurt
  • 1 eetl. fijngehakte dille
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 mespunt cayennepeper
  • ¼ Turks brood

Schil de komkommer, halveer hem in de lengte, verwijder de pitjes en rasp de komkommer op een grove rasp.
Hak de prei en de paprika fijn en meng de komkommer met de prei en de paprika.
Strooi er 1 eetlepel zout over en laat het mengsel 10 minuten staan.
Spoel de groenten onder de koude kraan af en knijp het vocht eruit.
Meng de groenten met het fijngeknepen teentje knoflook, de yoghurt, de dille, de olijfolie en de cayennepeper.
Schep de tzatziki in een schaaltje en geef het brood er apart bij.

Bron: Astrid Veltman

Terug