Tzatziki - I

tzatziki (4K)

  • 1 komkommer
  • zout
  • 3 teentjes knoflook
  • 1½ dl Griekse yoghurt
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 theel. citroensap
  • 1 eetl. fijngehakte verse munt of dille

Schil de komkommer en rasp hem grof.
Strooi er zout over en laat een halfuur staan.
Doe de komkommer over in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
Doe de komkommer over in een schaal en pers de knoflook erboven uit.
Roer de yoghurt, de olie, het citroensap en de kruiden erdoor en zet de tzatziki, afgedekt, minstens 1 uur in de koelkast.


Tzatziki - II

    • fase 1
  • 250 g dikke Griekse yoghurt
  • 50 g (schapen-)feta, zeer fijn verkruimeld
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 (kleine) eetl. wittewijn azijn of citroensap
  • 1 grote teen knoflook, voor deze ene keer uit de knijper
    • fase 2
  • ½ komkommer,
    geschild, ontzaad en grof geraspt en zeer goed uitgeknepen
  • verse dille of munt naar inzicht
  • verse peper uit de molen

Alles van fase 1, handmatig met een garde of vork grondig mengen, niet machinaal.
Dan kan fase 2 erdoor worden geroerd.

Bron: Machiavelli

Terug