Tzatziki - I

tzatziki (4K)

  • 1 komkommer
  • zout
  • 3 teentjes knoflook
  • 15 cl Griekse yoghurt
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 theel. citroensap
  • 1 eetl. fijngehakte verse munt of dille

Schil de komkommer en rasp hem grof.
Strooi er zout over en laat een halfuur staan.
Doe de komkommer over in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
Doe de komkommer over in een schaal en pers de knoflook erboven uit.
Roer yoghurt, olie, citroensap en de kruiden erdoor en zet de tzatziki, afgedekt, minstens 1 uur in de koelkast.

Bron: NN


Tzatziki - II

    • fase 1
  • 250 g dikke Griekse yoghurt
  • 50 g (schapen-)feta, zeer fijn verkruimeld
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 (kleine) eetl. witte wijnazijn of citroensap
  • 1 grote teen knoflook, voor deze ene keer uit de knijper
    • fase 2
  • ½ komkommer,
    geschild, ontzaad en grof geraspt en zeer goed uitgeknepen
  • verse dille of munt naar inzicht
  • verse peper uit de molen

Alles van fase 1, handmatig met een garde of vork grondig mengen, niet machinaal.
Dan kan fase 2 erdoor worden geroerd.

Bron: Machiavelli


Tzatziki - III

tzatziki (4K)

  • 2 komkommers
  • 1 teentje knoflook
  • ΒΌ l dikke Griekse yoghurt
  • citroensap van 1 citroen + zeste
 
  • munt
  • lente-ui
  • zout & peper

Snij de komkommer overlangs open en verwijder de zaadlijsten met een lepel.
Rasp de twee helften met de grove kant van je rasp.
Doe het geraspte vruchtvlees in een vergiet en doe er een beetje zout over.
Laat het even inwerken voor je zoveel mogelijk vocht uit de komkommer knijpt.
Rasp de knoflook zo fijn mogelijk, snij de blaadjes munt in fijne reepjes en versnij ook de stengel lente-ui in dunne ringetjes.
Meng de knoflook, munt, lente-ui, citroenzeste en komkommer samen met de yoghurt in een kom.
Voeg naar smaak citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
Laat even staan alvorens te gebruiken, zo kunnen de smaken samensmelten.

Bron: Hannah Dequeker
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug