Twee-kleuren aardappelpuree

Twee-kleuren aardappelpuree

voor 2 - 3 personen

  • 450 g kruimige aardappels
  • 450 g (oranje) zoete aardappel
  • snufje knoflook- en uienpoeder
  • 40 g boter
  • eventueel een scheutje melk

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken van ca. 3 x 3 cm.
Doe de aardappels in twee verschillende pannen (in één pan kan ook, maar dan moet je de aardappels na het koken weer scheiden).
Doe er zoveel water bij dat de aardappels net onder staan.
Breng aan de kook en laat koken tot de aardappels gaar en zacht zijn (ca. 10 - 12 minuten).
Giet de aardappels af.
Verdeel de boter over beide pannen en stamp de aardappels met een pureestamper tot puree.
Voeg zo nodig een scheutje melk of wat meer boter toe om de puree smeuïg te maken (de gewone aardappels hebben iets meer nodig dan de zoete).
Breng de puree op smaak met de knoflookpoeder, uienpoeder en wat peper en zout.
Roer de twee kleuren aardappelpuree door elkaar.
Meng niet te veel zodat je de twee kleuren blijft zien.

Bron: LoveMyFood

Terug