Pittige Turkse tomatensalsa

  • 2 vleestomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 lichtgroene puntpeper (Turkse winkel)
  • 1 rode ui
  • 1 handje platte peterselie
  • 1 dikke theel. tomatenpuree
  • ½ teen knoflook, gesnipperd
  • 2 eetl. olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • mespunt chilivlokken

Breng een pan water aan de kook, kruis de tomaten licht in met een mes en dompel ze 5 seconden in het water.
Trek het vel eraf en snijd ze aan heel, heel kleine stukjes.
Verwijder van de paprika en peper de zaden en zaadlijsten en snipper ze dan net zo klein of kleiner dan de tomaat.
Snipper de ui en de peterselie net zo fijn.
Roer de tomatenpuree met de knoflook, olie en citroensap en meng daarna met de tomaat, ui en pepers/paprika’s (paprika’s zijn ook pepers, capsicum, maar dat wist u).
Breng flink op smaak met de chilivlokken en zout en misschien meer citroensap.
Zet minstens een kwartier in de koelkast en bak ondertussen de kipfilet, biefstuk of lamskoteletten waar je het bij gaat geven.

Bron: Onno Kleyn

Terug