Truffelrisotto met paddestoelen

Truffelrisotto met paddestoelen

  • 80 g risottorijst
  • 1 sjalot
  • 50 cl bouillon
  • 100 g gemende paddestoelen
  • 40 g mascarpone
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 scheut witte wijn
  • 30 g truffels

Maak de paddestoelen schoon.
Snijd de stelen los van de hoeden.
Doe de stelen bij de bouillon voor de smaak.
Scheur de hoeden grof.
Snipper de sjalot.
Verhit olie in een hoge pan en fruit hierin de sjalot.
Voeg de helft van de paddestoelen toe en de risottorijst.
Bak mee tot de rijst glazig oogt.
Blus af met een scheut witte wijn.
Voeg zoveel bouillon tot de rijst 2 vingers onder staat.
Gaar de risotto onder af en toe roeren beetgaar, en tot alle bouillon is opgenomen.
Bak ondertussen de rest van de paddestoelen hard aan in een koekenpan met een beetje olie.
Roer de mascarpone door de risotto, schep in een mooie schaal.
Leg er de gebakken paddestoelen op en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
Schaaf er aan tafel de truffel overheen.

Bron: Verse oogst

Terug