Truffelaardappelen op 6 manieren

Koken

De truffelaardappel ongeschild koken.
Regelmatig met een vork prikken om te kijken of ze gaar zijn.
Vervolgens pellen.
Hoe dan ook, de paarse handen krijg je door de natuurlijke paarse kleurstof van de truffelaardappel.

Bakken

De truffelaardappel rauw schillen en daarna in schijfjes snijden van ongeveer een halve centimeter dik.
De truffelaardappel in boter beetgaar bakken en afkruiden met zout & peper.

Chips

De truffelaardappel schillen.
Van de truffelaardappel lange dunne plakjes met een dunschiller snijden.
Voor ronde chips snij je de truffelaardappel in de breedte.
De chips zijn krokant als het frituurvet niet meer zingt, d.w.z. dat er geen blaasjes meer te zien zijn in het frituurvet.

Friet

De truffelaardappel rauw schillen.
Snij frietjes en bak ze voor op 150 °C gedurende 5 à 6 minuten.
Later verhogen naar 180 °C en voor de tweede maal bakken tot ze lekker krokant zijn.

Puree

De truffelaardappel eerst koken.
Daarna een klassieke pureebereiding met melk en boter afmaken en afkruiden met weinig zout, peper en nootmuskaat naar eigen smaak.
Je kan de melk ook vervangen door room.

Salade

De truffelaardappel eerst koken en laten afkoelen.
Vervolgens in dunne schijfjes snijden.
Toevoegen aan je salade.

Bron: De Historische Groentenhof

Terug