Lauwwarme tomatendressing

  • 10 pomodori tomaten of een ander aromatisch soort
  • 5 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l kippenbouillon
  • ¼ l goede olijfolie, extra virgen
  • ⅛ l witte wijn
  • ¾ dragonazijn
  • ¾ dl sherryazijn
  • fijngesneden basilicum, dragon en bieslook
  • peper en zout

Ontvel en ontpit de tomaten, snijd ze in blokjes (brunoise) en zet ze apart.
Bewaar de velletjes en de pitjes.
Pel de sjalotten, snijd ze ragfijn en bewaar het afval.
Snijd de knoflook ragfijn en bewaar het afval.
Voeg het tomaten-, knoflook- en sjalottenafval aan de kippenbouillon toe.
Laat de bouillon op zacht vuur inkoken tot er ⅓ over is en zeef de bouillon.
Zet de gesneden sjalotjes samen met de knoflook in een beetje olijfolie aan en blus af met de wijn en de azijnsoorten.
Voeg de ingekookte, gezeefde kippenbouillon toe en monteer het geheel op met de olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg vlak voor het serveren de tomaatblokjes en de kruiden. toe.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug