Gebakken tofublokjes met sojasaus en geroosterde sesam

Gebakken tofublokjes met sojasaus en geroosterde sesam

vegetarisch, voor 2 porties

  • 200 g tofunaturel
  • 3 eetl. olie
  • 5 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. sesamzaadjes

Dep de tofu droog en snijd in blokjes van 1 cm.
Verhit de pan en rooster de sesam in de pan zonder olie.
Zet opzij.
Bak in de (nog) hete pan de tofublokjes met olie langs alle kanten goudbruin op een matige temperatuur.
Blus met sojasaus en laat garen tot het vocht uit de pan is verdwenen.
Voeg tenslotte de geroosterde sesamzaadjes toe.
Serveer met bladsalade of verwerk de tofublokjes in een groente-, rijst- of noedelgerecht.

Tip
Probeer dit recept ook eens met geroosterde zonnebloempitten!
Er zijn heel wat manieren om een groenteschotel te bereiden.
Let goed op de gaartijd zodat de groenten knapperig wortelen hebben meer tijd nodig dan courgettes, winterkool heeft meer tijd nodig dan verse kiemen voeg de groenten dus na elkaar toe.
Laat de groenten even fruiten, voeg dan de tofu toe en blus met kruiden- of groentebouillon.

Bron: Taifun

Terug