Tarte tatin van kip en courgette

  • 250 g kipfilet
  • 1 courgette
  • 10 groene met piment gevulde olijven
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • ⅛ l room
  • zout & peper
  • tijm
  • Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook

Snij de kipfilet in stukjes en de courgette in plakjes.
Verhit de olijfolie in een braadpan en roerbak de kip en de courgette 4 minuten.
Voeg de fijngemaakte knoflook toe en bak nog 1 minuut door.
Zet het vuur uit en voeg naar smaak zout & peper toe.
Meng er de doormidden gesneden olijven, 1½ eetlepel tijm, 4 eetlepels Parmezaanse kaas en de room door en doe alles over in een ingevette platte ovenschotel.
Laat het bladerdeeg ontdooien, rol het uit tot een lap die op de schotel past, prik er gaatjes in, bestrijk het met melk en strooi er rijkelijk tijm en Parmezaanse kaas over.
Zet de schotel 30 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Bron: Tournedos.nl
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug