Romige spitskool

vegetarisch

  • 500 g gesneden, gewassen, spitskool,
    (in een slacentrifuge gedroogd)
  • 30 g boter
  • 1 grote (ovale) of 2 kleine gesnipperde sjalotjes
  • 1 gesnipperde teen knoflook
  • 2 eetlepels kummel
  • ½ eetl. kerriepoeder
  • 2 eetl. gembersiroop
  • 2 dl slagroom
  • peper en zout

Smelt de boter, voeg het kerriepoeder toe en bak dit laat even mee.
Voeg de uitjes, de knoflook en de kummel toe en bak 5 minuten op zacht vuur.
Blus af met de room en de gembersiroop en voeg de kool, zout & peper toe.
Schep alles goed door elkaar en laat de kool, onder af en toe roeren, zonder deksel in 20 minuten gaar worden.
Desgewenst kunt u de spitskool door Chinese of groene kool vervangen.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug