Smashed potatoes zijn een hartige variant van puree.
Het voornaamste verschil tussen smashed aardappelen en puree is dat de smashed aardappelen gekookt en
gebruikt worden met de pel aan.
Dat geeft kleur en wat beet aan het gerecht.
Ook belangrijk is hoe je de aardappelen gaat pletten.
Gewoon met een vork is het beste.
We willen absoluut geen puree verkrijgen.
Bijna alle recepten beginnen met het koken van de aardappelen.
Alhoewel je alle soorten aardappelen kan gebruiken, zou ik aanraden om kleine, nieuwe aardappelen, gewone
kleine aardappelen of de kleine rode te gebruiken.
Bij kleine aardappelen is de schil veel beter verteerbaar, en we gaan de aardappel nu eenmaal met schil
klaarmaken.
Eenmaal gekookt, plet je de aardappel met een vork, terwijl je zachte boter en zure room toevoegt.
Hoeveel is afhankelijk van het recept.
En ja, er kruipt heel wat boter in dit gerecht.
Niet geschikt als je op je lijn wil letten.
Meestal wordt er ook nog uitgebakken spekblokjes, lente-uitjes, peterselie en look in gedraaid.
Ook zout & peper mogen niet ontbreken.
Kom je een recept tegen met Spaanse pepertjes of pepervlokken, dan heb je een pittig receptje gevonden.
Voor de Italiaanse variëteit wordt er vaak fijn gesneden basilicum en oregano gebruikt.
Soms wordt er ook gemalen kaas ondergemengd.
Gepubliceerd door: Hungry Feelings