Vietnamese slarolletjes met dip

slarolletjes (2K)

  • 8 mooie stevige slablaadjes (kropsla)
  • ¼ komkommer
  • 1 rode paprika
  • 4 lente-uitjes
  • 15 g verse muntblaadjes
  • 15 g verse basilicumblaadjes
  • sojasaus

Was en droog de slablaadjes.
Was en snijd de komkommer in smalle reepjes.
Was en halveer de paprika.
Verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd in smalle reepjes.
Was en droog de kruidenblaadjes.
Verdeel vlak voor het serveren de groentereepjes en de kruidenblaadjes over de 8 slablaadjes.
Rol elk slablaadje mooi op.
Leg op elk bord 2 slarolletjes en geef er per persoon een klein schaaltje met sojasaus of de sojadip bij.

Lekker anders kan ook
Laat de mensen aan tafel zelf de rolletjes maken.
Zet dan naast bovenstaande groenten ook in bakjes op tafel:

  • gekookte gepelde garnalen,
  • reepjes krabstick,
  • taugé, verse
  • korianderblaadjes en
  • partjes limoen.

Bron: Conimex

Terug