Sambal goreng bruine bonen

  • 1 pot of blik bruine bonen
  • 2 fijngemaakte uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 theel. sambal trassi
  • 1 theele. laos (galanga, soort gember)
  • 2 theel. gula Jawa (Javaanse suiker, palmsuiker)
  • ½ theel. sereh (citroengras)
  • 1 salamblad (Indonesische laurier)
  • ½ kopje santen (kokosmelk)

Fruit de uien en knoflook en voeg alle kruiden toe tot ze een kleurtje hebben gekregen.
Inmiddels de bonen laten uitlekken (het vocht opvangen en bewaren).
De uitgelekte bonen bij de uien en kruiden voegen.
Alles door elkaar roeren, het salamblad erbij en stoven tot de olie uit de santen boven komt drijven.
Bij het opdienen van het gerecht uitgebakken plakjes ontbijtspek opdienen en twee lepels bonenvocht toevoegen.

Bron: Indisch kookboek

Terug