Sambal goreng ati-ati

  • enige kippenmagen en -levertjes
  • 100 g sjalotten
  • 5 teentjes knoflook
  • trassi
  • lengkuas/laos (galanga, soort gember)
  • 15 gesneden Spaanse pepers
  • 100 g boter
  • ½ l melk

Men neemt hiervoor enige kippenmagen en -levers die men vooruit bij een poelier bestelt.
Was ze goed en zie goed toe dat de gallen en gele plekken goed uit de levers gesneden zijn, anders wordt de sambal bitter.
Kook ze in water en zout gaar, spoel ze dan af in koud water, laat ze uitlekken en snijd ze aan kleine stukjes.
Ondertussen heeft men 100 gram sjalotten, 5 teentjes knoflook, een stukje trassi, een stukje lengkuas en 15 gesneden Spaanse pepers in 1 ons boter gefruit.
Doe er een weinig zout en ½ liter of meer melk bij en laat het gezamelijk langzaam stoven tot de saus gebonden is.
Doe er dan een weinig citroensap bij.

Bron: Indisch kookboek

Terug