Rodekool-kimchi

Rodekool-kimchi

  • ½ rodekool, in smalle reepjes
  • 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en in stukjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 50 g verse gember
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • zeezout
    • restjes van stevige groenten,
      in smalle reepjes (optioneel), zoals
  • wortel
  • paprika
  • courgette

Weeg alle ingrediënten samen af.
Weeg per 100 gram groenten 1½ gram zeezout af (dus zout moet 1½ procent van het totaalgewicht zijn).
Doe alle ingrediënten samen in een grote kom en voeg het zout toe.
Kneed alles ca. 10 minuten stevig door; de groenten moeten gekneusd worden en door het zout hun vocht loslaten.
Uiteindelijk ontstaat er zoveel vocht dat de groenten net onderstaan.
Doe de groenten met het vocht in een schone weckpot.
Verzwaar de kimchi eventueel met bijvoorbeeld een schoteltje zodat alles goed onder blijft staan.
Sluit de weckpot af zonder rubberring, zodat opgebouwd koolzuurgas kan ontsnappen.
Na ca. 4 à 5 dagen hebben melkzuurbacteriën hun werk gedaan en is de kimchi licht zuur en knapperig.

Bron: Ekoplaza

Terug