Rodebieten hummus - I

Rodebieten hummus

  • 400 g rode biet
  • zeezout
  • ½ bosje peterselie
  • 1 citroen
  • 220 g kikkererwten, gekookt
  • 2 eetl. tahini
  • 1 à 2 eetl. olijfolie
  • 1 snuifje kaneel

Verwarm de oven voor op 190 °C.
Schil de bietjes en snijd ze in grote blokjes.
Plaats op een met bakpapier bedekte bakplaat samen met 1 theelepel zout en braad in de oven op de bovenste plaats gedurende ongeveer 35 tot 40 minuten tot de bieten zacht zijn.
Peterselie wassen, droogschudden en hakken.
Pers de citroen uit en meng het sap samen met gekoelde bieten, uitgelekte kikkererwten, tahini, olijfolie en kaneel met een staafmixer en breng op smaak met een snufje zout.
Schik de hummus op borden met de peterselie en 1 eetlepel olijfolie per stuk.

Bron: kraut &rüben


Rodebieten hummus - II

Rodebieten hummus

voor 8 personen

  • 1 blik kikkererwten, uitlekgewicht 275 g
  • 200 g gekookte bietjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. gemalen komijnzaad
  • 4 eetl. tahin zonder zout
  • peper

Giet de kikkererwten af en vang het vocht op.
Snijd de bietjes en het teentje knoflook fijn.
Voeg de kikkererwten samen met de bietjes, knoflook, komijnzaad, tahin en peper toe aan een blenderbeker of een keukenmachine.
Voeg een scheut kikkererwtenvocht toe zodat de kikkererwten makkelijk gepureerd kunnen worden tot een gladde hummus.
Smeer je zelfgemaakte hummus op brood of dip er snackgroente in.
Dit zijn 25 porties hummus.
Hummus is ook heel makkelijk in te vriezen.

Extra informatie
Bewaar de hummus maximaal 3 dagen afgedekt in de koelkast.
In de diepvries is het 3 maanden houdbaar.

Bron: Voedingscentrum

Terug