Rode wijnazijn met rozemarijn en knofloo

  • 25 cl rozemarijnblaadjes,
    vers, afgespoeld en goed uitgelekt
  • 8 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 50 cl rode wijnazijn
  • lange twijgjes rozemarijn voor de garnering

Doe de rozemarijnblaadjes en de knoflook in een gesteriliseerde glazen pot van 1 liter inhoud.
Giet de azijn erover en sluit de pot af.
Laat de azijn minstens vier dagen tot twee weken, naar gelang de gewenste sterkte, op een koele donkere plaats trekken.
Zeef de azijn door een fijnmazige zeef in een glazen kan.
Houd de knoflook apart en gooi de rozemarijnblaadjes weg.
Giet de azijn in twee gesteriliseerde glazen flessen of potten van 25 cl inhoud.
Voeg een of twee twijgjes rozemarijn en een paar stukjes van de achtergehouden knoflook toe als garnering en sluit de flessen of potten af.

Opmerking
Deze azijn blijft maandenlang goed. De garnering en andere vaste stoffen
in de azijn kunnen echter verkleuren of vergaan.

Bron: Astrid Veltman

Terug