voor twee potten zoals afgebeeld
|
|
De rode kool fijn schaven op een mandoline.
Dat ziet er ongeveer zo uit:
De geschaafde rode kool doe je vervolgens in een vergiet, je bestrooit ze rijkelijk met zout (jawel, meer dan 100 gram!) en je laat ze uitdruppen in de gootsteen voor een uur of drie.
Spoel de rode kool en dep ze wat droog.
In een sauskom voeg je bijna alle andere ingrediënten samen: azijn, wijn, suiker, peperbolletjes en laurierbladeren.
Laat ze lichtjes pruttelen tot de helft van de vloeistof ongeveer is verdampt.
Laat dan nog tien minuten staan om sterker te worden van smaak.
Zeef de vloeistof en gooi peperbollen en laurier weg.
Vermeng rode kool met mosterdzaad en giet er de vloeistof over.
Verdeel dan de rode kool én de vloeistof over steriel gekookte potten en sluit meteen af.
Dit bewaart zeker een maand in de koelkast.
Bron: Food first, then morals
Gepubliceerd door: De Wassende Maan