Rijstkroketjes met kaasvulling

  • 2 koppen rijst
  • 100 g warmoesblad
  • 1 ei
  • 50 g gemalen kaas
  • 100 g mozzarella
  • evt. 1 à 2 eetl. ma├»szetmeel
  • frituurolie
  • nootmuskaat
  • peper
  • (kruiden)zout

Kook de rijst gaar.
Was het warmoesblad, blancheer, laat uitlekken en hak fijn.
(Bewaar de warmoesstengels voor een ander gerecht).
Meng de rijst met de warmoes, het ei, de gemalen kaas en de kruiden.
Voeg evt. wat maizena toe om het mengsel steviger te maken.
Maak je handen vochtig en rol kleine ronde kroketjes.
Stop in het midden een blokje mozzarella.
Verhit de olie en bak de kroketjes in de hete olie.

Bron: Bijzondere groentegids van VELT
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug