Ragout van gamba en paddestoelen

  • 12 gamba’s, gepeld
  • 1 klein potje tomatenpuree
  • 30 g boter
  • 35 g bloem
  • 20 cl visbouillon
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 100 g gemengde paddestoelen, grof gesneden
  • halve ui, gesnipperd
  • zout
  • peper
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 eidooier

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal door, leg steeds 2 driehoekjes op elkaar en druk ze een beetje aan.
Bestrijk de bovenkant met eidooier (eventueel kun je ze nog bestrooien met wat sesamzaad en/of zeezout), en plaats ze in de oven totdat ze mooi goudbruin gebakken zijn (10 à 12 minuten).
Fruit ondertussen de ui aan in de boter en voeg hier de tomatenpuree aan toe.
Laat dit even meegaren en voeg dan de bloem toe.
Laat dit op een laag vuurtje 3 minuten garen, regelmatig roeren zodat het niet aanbakt.
Blus het geheel af met de helft van de visbouillon en voeg, steeds met scheutjes, de rest van de bouillon toe.
Voeg hieraan de grofgesneden paddestoelen en de ringetjes bosui toe.
Breng op smaak met zout & peper.
Voeg de garnalen toe vlak voordat je het gerecht gaat opdienen.
Warm de ragout goed door totdat de garnalen gaar zijn.
Snijd de bladerdeegdriehoekjes met een broodmes doormidden.
Leg de onderste helft hiervan op een bord, verdeel de ragout erover en dek af met de bovenste helft.

In het recept wordt de ragout geserveerd met bladerdeeg, maar je kunt het bijvoorbeeld ook met pasta serveren als hoofdgerecht.
Neem voor de gemengde paddestoelen een combinatie van bijvoorbeeld shiitakes, oesterzwammen en champignons.

Bron: Bourgondië

Terug