Quiche

  • 4 - 5 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 1¼ ml room
  • 1¼ ml melk
  • snuije zout
  • beetje boter

Voor een quiche in een spring- of quichevorm van 23 cm nodig.
Op de vulling kun je je fantasie loslaten.
Leuke combinaties kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 gesnipperd uitje
  • 200 g spinazie
  • paar champignons
  • tonijn
  • kaas

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gesnipperd uitje
  • 1 gedroogd pepertje
  • 350 g in kleine blokjes gesneden
  • gekookte pompoen
  • 2 theei. komijnzaad
  • 1 theel. kerriepoeder

Ontdooi het bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 210 - 220 °C.
Vet de quiche- of springvorm in met boter.
Verdeel het bladerdeeg over de bodem van de vorm zo, dat de hele bodem gelijkmatig is bedekt.
Plak de randen van de vellen voorzichtig een beetje aan elkaar.
Snijd overtollige randen weg (kijk uit voor krassen).
De quichebodem kan 5 - 7 minuten de voorverwarmde oven in.
Bereid de vulling.
Kluts eieren, melk en room met een snufje zout.
Bak groenten kort met weinig olie op hoog vuur.
Altijd beginnen met uitjes, knoflook en eventuele pepertjes.
Verdeel de vulling gelijkmatig over de quichebodem.
Giet vervolgens het ei-roommengsel erbij.
Na ongeveer drie kwartier is de quiche klaar.

Quiches zijn niet moeilijk om te maken en ook koud uit de koelkast de volgende dag nog erg lekker.
Bovendien kun je er eindeloos mee variëren.
Eigen deeg is erg lekker maar bewerkelijk en riskant.

MUG Magazine

Terug