Pruimencompote

  • 1 citroen
  • 30 g witte basterdsuiker
  • 250 g pruimen zonder pit
  • het merg uit 1 vanillestokje
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 75 g rozijnen
  • 5 cl rum
  • 20 cl zoete dessertwijn

Meng de wijn en de rum en week de rozijnen hierin 15 minuten.
Zeef het vocht en bewaar de rozijnen apart.
Boen de citroen goed schoon, rasp er 2 theelepels citroenschil af en pers de citroen uit.
Breng het citroensap, de citroenrasp, de wijn-rum, het kaneelpoeder en het vanillemerg in een pan aan de kook en los de suiker hierin op.
Voeg de pruimen, de rozijnen en de rum toe en laat ± 10 minuten zachtjes koken en wat indikken.
Laat afkoelen en bewaar de compote in de koelkast of vries hem in porties in.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug