Provençaalse tomaten

  • 8 grote, rijpe tomaten of 10 kleinere
  • 15 cl olijfolie
  • 1 theel. suiker
  • 150 g kruim van wit brood
  • 4 teentjes knoflook uit de pers
  • 2 eetl. fijngeknipte peterselie
  • zout (Jane's Krazy Mixed-Up Salt)
  • peper
  • 5 eetl. olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd ze overdwars doormidden.
Doe het broodkruim in een kom, voeg de knoflook, 1½ olijfolie en peterselie toe en breng op smaak met zout & peper.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en leg de tomaten, zodra de olie begint te dampen, met het snijvlak naar beneden in de pan.
Laat ze 1 minuut op hoog vuur bakken, draai ze om en strooi wat (Jane's Krazy) zout & peper en paar korreltjes suiker op de snijkant.
Giet in een passende ovenschaal 2 eetlepels olijfolie en leg de tomaten er in, snijkant naar boven, verdeel het broodmengsel er gelijkmatig over en sprenkel er nog wat olijfolie over.
Dek de schaal af met aluminiumfolie, glimmende kant naar beneden, en zet hem 20 minuten in de oven. verwijder na 10 minuten het folie.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug