Poolse bloemkool

voor 2 personen

  • 1 bloemkool
  • 2 eieren
  • 2 sneetjes brood
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olie
  • zout & peper
  • paprikapoeder
  • ½ eetl. fijngehakte peterselie

Verdeel de schoongemaakte bloemkool in roosjes.
Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze.
Hak het brood tot grove kruimels.
Snipper de knoflook.
Kook de bloemkool in een laagje water met wat zout in 8 tot 10 minuten beetgaar.
Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak het brood goudbruin.
Laat de knoflook de laatste minuten meebakken.
Schep er wat peper en zout door.
Hak de eieren grof.
Schep de uitgelekte bloemkoolroosjes in een schaal.
Bestrooi met het gebakken brood, het ei, wat paprikapoeder en de peterselie.

Terug