Piri piri marinade

  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 6 Spaanse pepers, met zaad, fijngesneden
  • sap van 1 citroen
  • sap van 1 limoen
  • 4 eetl. olijfolie
  • zout
  • water

Bak de paprika en peperstukjes 10 minuten zachtjes in de olijfolie.
Voeg citroen- en limoensap toe en zoveel water dat alles ruim onder staat.
Stoof alles heel zachtjes 45 minuten, laat 5 minuten afkoelen en pureer de marinade met de staafmixer of blender.
Breng de marinade op smaak met zout en bewaar hem tot gebruik in een schone pot in de koelkast.

*Piri piri wordt ook wel malaguetta genoemd naar de kleine scherpe peper uit West Afrika waarvan de piri piri oorspronkelijk werd gemaakt.
Tegenwoordig is de Capsicum frutescens, de basis voor piri piri.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug