Zelfgemaakte pindakaas

Onderstaand recept is een basisrecept waarmee je naar hartelust kunt expirimenteren. Meng er eens naar smaak kaneel door, dat is bijzonder lekker. Ook met stukjes noot, chocolade, sambal of gembersiroop maak je weer andere versies, zodat het nooit gaat vervelen.
Je hebt voor dit recept een keukenmachine met hakmes(sen) nodig.

  • 250 g gezouten kingsize pinda’s
  • 250 g ongezouten kingsize pinda’s
  • arachide-olie
  • eventueel wat suiker

Doe beide soorten pinda’s in de keukenmachine en hak dit zo lang als nodig is om tot pindakaas te verworden.
Voeg, als het geheel wat droog is, een paar eetlepels arachide-olie (dit is pinda-olie) toe en herhaal dit zonodig tot je de juiste smeuïgheid hebt bereikt.

Proef!
Houd je van zoetige pindakaas, voeg dan naar smaak wat suiker toe of probeer een van de suggesties uit de inleiding van dit recept.

Bron: Bourgondië

Terug