Pickled komkommer

bijgerecht uit de Chinese keuken

  • 1 komkommer, geschild, in schijfjes van ± 2 mm
  • 6 cl witte wijnazijn
  • 1½ theel. zout
  • 1 eetl. gembersap
  • 50 g suiker
  • een stukje verse gemberwortel van ± 8 cm
  • 6 bolletjes stemgember, in dunne schijfjes

'Rasp' om gekartelde komkommerschijfjes te krijgen, met een vork over de hele lengte van de komkommer.
Doe de komkommerschijfjes in een schaal en bestrooi ze met zout.
Meng goed en laat ze 10 minuten staan.
Spoel ze met koud water af, dep ze droog (eventueel in de slacentrifuge) en doe ze terug in de schaal.
Rasp de gemberwortel en meng die met de schijfjes stemgember, azijn, gembersap en de suiker en voeg dit mengsel bij de komkommerschijfjes.
Meng alles goed en laat afgedekt een paar uur (mag ook één nacht) intrekken.

Receptuur: May Lan Jefford, BBC
Vertaling: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug