Petjil - I

  • 500 g kouseband
  • 500 g witte kool
  • zout
  • peper
  • 500 g taugé
  • 500 g sperziebonen

Snijd de groenten, zet ze op met zoveel water dat ze net onder staan en bestrooi ze vervolgens met zout & peper.
Kook de groenten in ± 15 minuten en de taugé in 6 minuten knapperig.
Giet alles af en serveer met pindasaus.

Bron: Astrid Veltman


Petjil - II

Javaans gerecht

  • verschillende groenten, bijv. kouseband, taugé, kool
  • zout
  • 200 g pindakaas
  • 2 pitjes asem (tamarinde)
  • 2 teentjes knoflook
 
  • 1 theel. bruine suiker
  • een mespuntje trassi
  • 1 eetl. azijn
  • verse peper
  • een klontje boter

Maak de groenten schoon en was ze.
Zet ze daarna op met water en zout.
Het is de bedoeling dat de groenten knapperig blijven.
Laat na het koken de groenten uitlekken.
Los de pindakaas op in driekwart liter water.
Maak de overige ingrediÎnten fijn en fruit ze in een klein klontje boter.
Voeg de opgeloste pindakaas toe en verwarm alles onder voortdurend roeren tot een sausje is ontstaan.
Doe deze saus over de gekookte groenten.

Tip
U kunt dit tot een complete maaltijd maken door er rijst en vlees bij te geven.

Bron: Astrid Veltman

Terug